Janne purkaa ajatuksiaan työssäoppimisjaksostaan Aaltosessa.

Janne purkaa ajatuksiaan työssäoppimisjaksostaan Aaltosessa.

Aikani Aaltosessa

Työssäoppimista on takana jo kohta neljä viikkoa ja aika on mennyt kuin siivillä. Olen tänä aikana saanut hyvän kosketuksen tulevaan ammattiini ja erilaisiin menetelmiin, joita voi työssä hyödyntää. Työyhteisö on ottanut minun vastaan loistavasti, kunnellut ajatuksiani ja ideoitani, sekä antanut minun toteuttaa itseäni.

Olen ehtinyt suhtellisen lyhyestä ajasta huolimatta olemaan jo monessa mukana. Olen päässyt kokemaan paljon uusia asioita työtehtävien ohessa esim. kiipeilyä ja jousiammuntaa. Molemmat näistä lajeista on sellaisia mitä haluan jatkossakin tulla kokeilemaan ja oppimaan niistä lisää. Olen saanut kunnian olla mukana ikuistamassa abien ikimuistoista penkkari-päivää ottaen noin 450 kuvaa heidän juhlistaessaan opintojen suorittamista mielettömissä asuissaan.

Ystävänpäivänä Putaan koululla oli kuvauspiste, jossa sai ottaa kuvan yksin, kaverin kanssa tai vaikka ryhmässä. Oli hienoa huomata, miten hyvin nuoret olivat valmiita pienimuotoiseen hassutteluun ja heittäytymään kameran edessä.

Minulla ei ole entuudestaan kovinkaan paljoa kokemusta valokuvaamisesta, mutta Aaltosen mahtavat puitteet kuvaamisen mahdollistamiseksi on herättänyt mielenkiintoni kyseiseen taiteenlajiin. Lisäksi on todella mielenkiintoista päästä tutustumaan radiotyöhön ja esimerkiksi julisteiden tekemiseen.

Monipuolisuus on se, mikä tekee työstä mielekästä. Joka päivä herättyään ei ole aavistustakaan millaisia haasteita ja kokemuksia päivä tuo tullessaan.

– Janne