Apua korona-ahdistukseen.

Apua korona-ahdistukseen.

Ahdistaako koronan ympärillä pyörivä arki? Tunnetko epävarmuutta huomisesta? Huomaatko, että ajatuksesi pyörivät pelkästään covid-19 viruksen ympärillä? On ymmärrettävää, että tämä poikkeustilanne ja sen tuomat rajoitukset pelottavat ja luovat sitä epävarmuutta huomisesta. Se pelko on hyvä myöntää ja tiedostaa, mutta tärkeää on olla antamatta sille liikaa valtaa ja hallintaa. On olemassa keinoja, millä lievittää tilannetta ja helpottaa mahdollista ahdistusta. On tärkeää, että teet asioita, mitkä saa ajatuksesi muualle ja mitkä voimaannuttavat sinua. Opettelet vaikka uusia taitoja, kuten virkkaamaan villasukat, piirtämään lempi sarjakuvahahmon tai laulamaan ja soittamaan sinun suosikki kappaleita. Pääasia on, ettet jää yksin miettimään vallitsevaa tilannetta. Vaikka elämmekin tällä hetkellä rajoitettua karanteeni elämää, on apua silti saatavilla. Olemme koonneet muutamia valtakunnallisia sivustoja, mistä saat apua pelkoon, epävarmuuteen ja ahdistukseen. Ota aikaa itsellesi ja tutustu rauhassa.

Artikkeleita:

Chat-sivustot:

Kriisipuhelin:

  • suomeksi 09 2525 0111 – auki koko ajan.
  • ruotsiksi 09 2525 0112 – auki 20 tuntia arkisin (ma-pe)
  • arabiaksi ja englanniksi 09 2525 0113 – auki 20 tuntia arkisin (ma-to)