Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit tiedottaa.

Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit tiedottaa.

Tervehdys teille kaikille koululaisille ja opiskelijoille täältä Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien infektioiden torjuntayksiköistä!

Pidetään kaikki yhdessä Lappi koronavapaana. Tällä hetkellä tautitilanne on hyvä Lapin alueella, mutta tilanne voi muuttua. Jokainen meistä voi omalta osaltaan varmistaa, että koronatartunnat eivät meillä Lapissa leviä.

Meillä on takana hyvin poikkeuksellinen kevät etäkoulujen ja muiden rajoitustoimenpiteiden vuoksi. Koronasta johtuvat poikkeusolot tulevat jatkumaan vielä jonkin aikaa ja siksi on tärkeää toimia koulussa ja vapaa-ajalla koronaturvallisesti muut kanssaihmiset huomioiden.

Nyt kun kesälomat alkavat ja osa rajoituksista purkautuu 1.6. alkaen, olemme koonneet tähän viestiin teille muutamia toimintaohjeita. Nautitaan kesästä, pidetään yhteyttä kavereihin ja tavataan läheisiä turvallisesti, sillä kanssakäyminen ylläpitää henkistä jaksamista ja lisää turvallisuuden tunnetta. Muistetaan kuitenkin vapauden tuoma vastuu.

Tässä tärkeimmät vinkit koronaturvalliseen kesään:

1.      Käy koronatesteissä, jos sinulla on vähänkin flunssan tai vatsataudin oireita. Testeihin pääsee helposti – katso tarkemmat tiedot oman kuntasi verkkosivuilta.

2.      Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai omaan hihaan.

3.      Huolehdi käsien pesusta tai käsien desinfektiosta useasti päivässä. Pieni käsidesipullo kulkee kätevästi taskussa!

4.      Mahdollisuuksien mukaan pidä turvaväliä esimerkiksi kaupoissa.

5.      Pidetään huolta toisistamme: älä jää yksin, älä jätä kaveria yksin!

6.      Seuraa koronavirustiedotusta ns. ”koronasäätiedotusta”. Koronatilanne ei ole vielä ohi, ja sen vuoksi on edelleen seurattava tilanteen kehittymistä, noudatettava ohjeistuksia ja toimittava vastuullisesti.

7.   Ole läheisten ja kavereiden kanssa ja riemuitse kesästä!

Pidetään yhtä ja huolta toisistamme!

Kesälomaterveisin Lapin ja Länsi-Pohjan keskussairaaloiden infektiotiimit:

Markku, Antti, Matias, Janna, Tuija, Jyri, Pekka, Ulla, Tuija ja Eeva

Mukavaa ja turvallista kesälomaa!

Somás  ja dorvvolaš geasseluomu!

Šiev já torvolâš kesiluámu!

Hääʹsǩes da staani ǩieʹssluäm!

Ajankohtaista tietoa löydät mm. seuraavista linkeistä:

Lapin sairaanhoitopiiri: https://www.lshp.fi/fi-FI

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri: https://www.lpshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/ajankohtaista/uutiset.html

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19